Kategorier
Mennesket

Stress: Sådan kommer du til hægterne igen

Hvis du har været gået ned med stress, er det vigtigt, at du finder dig selv igen. Det kræver, at du lukker helt ned for de påvirkninger, der har stresset dig. Se her, hvordan du kommer videre og styrket ud på den anden side.

Stress er en tilstand, der opstår, når du over tid har været udsat for ydre påvirkninger, som har resulteret i, at din krop går i alarmberedskab. Det er kroppens måde at fortælle dig, at du skal slappe af og komme ned i gear.

Snak med din læge

De fleste danskere oplever på et eller andet tidspunkt i livet, at de bliver stressede. Når det sker, er det vigtigt, at du kontakter din læge, som kan hjælpe med at stille diagnosen. Den får du brug for, da det er nødvendigt, at du trækker stikket fra alt, der hedder arbejde – hvis det er det, du er blevet stresset af.

Lægen vil kunne hjælpe dig, når du skal sygemeldes, så du kan forlade din arbejdsplads midlertidigt. Du behøver nemlig ikke at miste dit job, bare fordi du går ned med stress. Typisk vil du blive sygemeldt i en længere periode, indtil du er kommet til hægterne igen.

Gå i behandling

Det er vigtigt, at du anerkender, at du har en sygdom. Det er ikke bare en tilstand, der stille og roligt går væk, men noget du skal arbejde med, hvis du vil have det til at forsvinde. Derfor er det også nødvendigt, at du går i behandling.

Der findes flere former for behandling for dig, der er ramt af stress. Du kan eksempelvis kontakte en psykolog, eller du kan komme i behandling hos en stresscoach. Sådan en kan du finde ved at klikke her.

Træk stikket

Når du går ned med stress, er det typisk, fordi du har kørt dig selv for hårdt. Det er vanskeligt ikke på et eller andet tidspunkt at komme til, når vi lever i en digital præstationskultur, hvor det hele tiden handler om at være online og tilgængelig.

Det kan være svært ikke at blive kontaktet hele tiden i forbindelse med arbejde, fordi vi altid er tilgængelige. Derfor er det nødvendigt, at du trækker stikket helt. Du bør ikke kigge på din telefon hele tiden, hvis du eksempelvis er gået ned med stress, fordi du hele tiden er tilgængelig på din arbejdsplads.

Brug i stedet tiden på at komme helt ned i gear, sluk din telefon og gør det, du bliver glad af. Depression og stress går ofte hånd i hånd, hvorfor det kan være vanskeligt at finde det gode humør frem. Du bør derfor i stedet sigte efter at undgå de aktiviteter, som har en negativ indflydelse på dig.