Kategorier
Computerudstyr Mennesket Nettet

Iværksætteri: Sådan finder du din første medarbejder

Når du skal finde din første medarbejder, er der mange overvejelser, du skal gøre dig. Herunder får du en række gode tips, som du kan bruge, når du skal finde ud af, om det er en god idé at ansætte – og hvordan du finder den helt rigtige kandidat.

Hvis du planlægger at udvide din virksomhed med et sæt ekstra hænder, er der mange ting, du skal overveje, før du rent faktisk gør det til en realitet. For det første skal du være sikker på, at din økonomi kan bære det, selv hvis din nye medarbejder ikke kommer til at generere en indtægt i det første stykke tid.

Efterfølgende er det vigtigt, at du har sat tid af til at sætte din nye medarbejder ind i tingene, så han eller hun kan blive oplært. Det er nødvendigt med en ordentlig oplæring af nye ansatte, før en eventuel fastansættelse kan komme på tale.

Skal du overhovedet ansætte en?

Det kan være fristende at ansætte en, som kan tage sig af de opgaver, man måske ikke længere selv ønsker at tage sig af, men ikke desto mindre er det en god idé at slå bremsen i – om ikke andet så bare midlertidigt.

Hvis du ansætter en person, bør du være helt og aldeles sikker på, at vedkommende rent faktisk har mulighed for at blive der, såfremt han eller hun naturligvis gør det godt nok. Derfor skal du som det første kalkulere, om du rent faktisk har råd til at ansætte en.

Husk på, at der følger flere udgifter med, når du har en ansat, end bare lønnen. Du kan derfor med fordel forsøge dig med en praktikant først, så du kan se, om du rent faktisk får noget ud af at have en ansat.

Hvordan finder du den rigtige?

Det kan være fristende blot at vælge en i sit netværk, når man skal have den første ansatte, men ikke desto mindre er det en god idé at vælge en, som man ikke har et forhold til, medmindre det er en partner, du er på udkig efter.

Du kan eventuelt forsøge dig, hvis der er en erhvervsskole i nærheden af der, hvor dit kontor ligger. Her kan du forhøre dig hos en af underviserne, om de kender en eller vil holde øje med en kandidat, der kunne være relevant for netop din virksomhed.

Hvad med udstyr?

Det er vigtigt, at du har det rigtige udstyr til rådighed, når din nye ansatte starter. Det kan være en god idé at investere i en god workstation, som han eller hun kan arbejde fra, så vedkommende ikke skal medbringe sin egen computer.