Kategorier
Computerudstyr Gaming Mennesket Nettet Sundhed

Gaming: Sådan kombinerer du gaming med en sund livsstil

Som gamer får du oftest ikke bevæget dig nok, samtidig ryger der mange usunde snacks indenbords, hvilket hurtigt sætter sine spor. Kunne du godt tænke dig at kombinere gaming med en sund livsstil, kan du med fordel læse med her.  

Sygdomme forbundet med gaming

I kategorien “sygdomme forbundet med gaming” skelner man primært mellem to typer for sygdomme, hvor den ene tilstand mere karakteriseres som en afhængighed. En afhængighed som kan resultere i, at du som gamer udvikler en psykisk lidelse. De to typer for sygdomme kan du læse om her. 

Livsstilssygdomme forbundet med gaming

  • Overvægt, fedme
  • Usynlig fedt: fedt om indre organer
  • Underernæring
  • Diabetes
  • Hjertesygdomme

Gaming Disorder

På dansk betyder Gaming Disorder computerspilsafhængighed, hvilket dækker over omfanget af ens afhængighed af at spille computerspil. Lider du af Gaming Disorder, hvorfor du har svært ved at kontrollere dine spillevaner, hvor du gamer oftere og i længere tid ad gangen?

Det er et af de mest typiske symptomer på Gaming Disorder, og det er vigtigt at holde øje med om du udvikler dette. Det opleves nemlig at gamere der lider af Gaming Disorder er så afhængige af at spille computerspil, at det går ud over dem både personligt, fysisk og socialt.

Gaming Disorder betyder, at du som gamer oftest isolerer dig til trods for, at det medfører uhensigtsmæssige, negative konsekvenser. Det ses at flere og flere med Gaming Disorder udvikler depressionslignende tilstande og får angst.

I værste tilfælde kan det resultere i yderligere virkelighedsflugt, hvor du ikke får den nødvendige hjælp. Oplever du at have angst, kan du finde yderliger informationer om tilstanden her, samt få hjælp af en autoriseret psykolog til at bryde de negative spillevaner. 

Gaming og sund livsstil

Benyt disse 3 råd og sæt sundheden i fokus når du gamer – og du vil opleve at få mere energi og overskud samt øge din koncentrationsevne. 

#1: God, sund og nærende kost

Når du bliver sulten under et computerspil, er det fristende at vælge den hurtige, usunde snacks. Er du seriøs gamer, bør du skifte de usunde snacks og sodavand ud med sundere alternativer, som giver dig mere energi og øger din koncentrationsevne.

Lav rugbrødsstænger, skræl gulerødder, spis frugt og andre sunde, fiberrige og vitaminholdige snacks. Forbered dem inden du sætter dig og gamer, så når sulten melder sin ankomst, er de sunde snack lige ved hånden. 

#2: Bevæg dig

Sæt en timer for hvor længe du må spille førend du holder en pause, hvor du bevæger dig. Gå tur med hunden, cykel en tur og få luft og motion. Det hjælper dig også til at holde koncentrationen under spillet. 

#3: Få den nødvendige søvn

Søvn og en god, ensartet døgnrytme er vigtig for es velbefindende, så lad vær med at game til klokken 3 om natten. Sørg for at få den nødvendige nattesøvn. For de fleste mennesker er 7-8 timers sammenhængende søvn per nat fint.