Kategorier
Bolig penge

Få en lavere varmeregning med disse simple tricks

Hvis du vil spare penge på varmeregningen, er der flere forskellige tiltag, du kan gøre brug af. Det drejer sig alt sammen om ganske små ting, du kan gøre i hverdagen. Se mere herunder.

De fleste vil gerne betale mindre for at opvarme boligen – og det er forståeligt, for vi bruger mange penge på at opvarme vores boliger i Danmark, hvor der generelt er koldt i løbet af året. Det gode er, at der er meget, du kan gøre, hvis du vil spare penge på varmeregningen.

I denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du sparer penge på varmeregningen. Det kan være praktisk, hvis du gerne vil have flere penge til andre ting, eller hvis du ønsker at gøre noget godt for klimaet. 

#1: Vælg en mere energivenlig varmekilde

Det bedste, du kan gøre, hvis du vil spare penge på varmeregningen, er at vælge en mere energivenlig varmekilde. Det kan eksempelvis være et pillefyr, der opvarmes med træpiller. Det kan du læse mere om hos Hesselager Energi.

#2: Stil termostaterne på samme temperatur i alle rum

Det er dyrt, hvis dine termostater kæmper med hinanden om at varme boligen op – og de gør de, hvis du stiller den på forskellig styrke i boligens rum. Du kan derfor med fordel stille dem på samme temperatur, så de ikke skal kæmpe om at opvarme rummene.

#3: Luft ud to gange om dagen

Det er en god idé at lufte ud to gange om dagen, hvis du vil spare på varmen. Mange har et vindue åbent i løbet af dagen, men det er ikke nogen god idé, hvis varmen samtidig er på. Det vil blot resultere i, at radiatoren står på fulde drøn, fordi den aldrig kan opnå en stabil temperatur i boligen.

I stedet bør du lufte ud om morgenen og aftenen – og der skal laves gennemtræk, hvis det skal have en effekt. På den måde får du nemlig et bedre indeklima, uden det behøver at koste dig dyrt i varme.

#4: Sluk radiatorerne, når du lufter ud

Du bør altid slukke for dine radiatorer, når du lufter ud. Hvis ikke du gør det, vil de blot varme mere, mens du lufter ud, hvilket vil resultere i en dyrere varmeregning. De fleste nyere radiatorer kan godt finde ud af ikke at gøre det, men har du en gammel radiator, kan det være vanskeligt.

#5: Tag varmt tøj og lune sokker på

Der er ingen, der siger, at du behøver at gå i bare tæer og t-shirt, når du er indenfor om vinteren. Du kan med fordel klæde dig i varmt tøj, så du er bedre til at holde varmen. På den måde vil du opleve, at du ikke behøver at bruge lige så meget varme.