Kategorier
Computerudstyr Gaming

Gamer-udstyr: Tips til at vælge det rigtige tilbehør

Hvis du har ambitioner om at blive en dygtig gamer, er det nødvendigt, at du har det rigtige udstyr. Det skal matche din spillestil og dine præferencer. Se her, hvad du bør købe.Det er ikke kun din computer, der afgør, om du bliver en god gamer. Det er heller ikke udelukkende din erfaring og dine kompetencer. Det udstyr, du anvender, har ligeledes en stor indflydelse på, hvor god du bliver.
Hvis du har ambitioner om at blive bedre hele tiden, bør du derfor investere i gamer-udstyr, der gør det muligt. Helt generelt bør du have et gamer-tastatur, en god mus, et headset, en god skærm og en computer, der matcher dine præferencer.
Herunder får du en indsigt det forskellige gamer-udstyr, samt hvad du skal være opmærksom på, når du eksempelvis skal vælge den helt rigtige mus. Valget af gamer udstyr afhænger naturligvis meget af, om du er til browserspil eller First person shooters.

Gamer-mus

Din mus er det vigtigste redskab, hvis du ønsker at blive en god gamer. Musen har en større indflydelse på dine resultater end eksempelvis dit headset eller dit tastatur. Der findes mange forskellige typer og mærker, og det kan være vanskeligt at vælge de rigtige.
Generelt bør du overveje, hvad du skal bruge din mus til. Hvilke spil spiller du, og hvilke egenskaber ønsker du af din mus?

Gamer-skærm

Når du skal vælge en skærm, vil du ofte støde på begreber som IPS, VA og TN. Det lyder måske avanceret, men faktisk er det slet ikke så vanskeligt at forstå. IPS står for In plane switching og er et begreb, der dækker over skærm, der præsenterer farver på mere korrekt vis end en almindelig skærm.
IPS skærme er ikke udelukkende tilegnet gamere, men anvendes også af grafikere og folk, der arbejder med videoredigering. 
TN står for Twisted Nematic og er en skærm, der har en god responstid på under 10 millisekunder. Der findes også IPS-paneler med denne responstid, men de koster typisk også meget mere.
VA står for Vertical Alignment og er et godt valg hvis du ønsker en god skærm, men ikke vil ofre så mange penge, som en IPS-skærm eksempelvis koster. Den har en god responstid, og er generelt en god blanding af IPS og TN.

Køb kvalitetsfuldt gamingudstyr

Gamer-keyboard

Selvom du garanteret har et almindeligt keyboard, som du bruger, når du anvender din computer til andre ting, er det en god idé at investere i et gamer-tastatur. Der er en verden til forskel, og det kan hjælpe dig med at blive en bedre gamer, hvis du vælger et mekanisk keyboard, som egner sig til gaming.
De fleste gamer-tastaturer er mekaniske, da der er mange fordele ved det, når det kommer til gaming. De kommer i mange forskellige størrelser, men dem, der er mest anvendt, er fuld størrelse på 100 %, TKL, som har ti knapper mindre end almindelige tastaturer og derfor fylder 80 %, og et mindre tastatur på 60 %.
Er du i tvivl om, hvilket du skal vælge, kan det være en fordel at tage ud i en gaming-butik, hvor du kan teste dem af på egen krop.

Godt gamingudstyr giver et bedre resultat end normalt udstyr til computere